RÖSTIKODA

Armastame head kohvi ja loodushoidlikku mõtteviisi. Sellest sündis plaan teha Tartusse õdusasse Karlovasse röstikoda, kus pakkuda kohvi, mis on alati maitsev, värske ja öko.

Soovime demüstifitseerida kogu röstimisprotsessi. Seepärast oleme oma auruveduri välimusega uhke röstimismasina, 12-kilogrammise Probati paigutanud kohvikusse, kus kõigil on võimalik seda kohvi nautides uudistada. 


Röstikojaga samas „toas“ asub hubane kohvik, kus käib pidev töö selle nimel, et iga meie külalisele pakutav tassitäis kohvi oleks oskuslikult valmistatud ja maitseks hästi.  Tahame, et laitmatu cappuccino oleks karlovlasele sama lihtsasti kättesaadav kui londonlasele. 

Kohvikus pakutava kohvijoogi maitse kujunemisel on oma osa nii kohvikasvatajal, röstijal kui baristal. Karlova Kohvis usutakse, et nende kolme vaheline tihe ja sisukas koostöö on vajalik ja vältimatu, kui eesmärgiks on tuua kohvis esile kogu tema potentsiaal.


Töötame otsekaubanduse (direct trade) mudeli alusel, mille kohaselt makstakse farmerile parema kvaliteedi eest paremat ja õiglast hinda. Kunagi võiks Hondurase kohvikasvataja elukvaliteet ja -standardid olla samad, mis Alsace’i veiniistanduse omanikul praegu.